субота, 9. мај 2009.

Hoteli u Baru

Iako se u odnosu na druge gradove Crnogorskog primorja Bar ne moze bas pohvaliti brojnim hotelima koji su zbog kvaliteta usluge i zadovoljenja turistickih standarda savremenih gostiju, ocijenjeni sa 4 ili 5 zvjezdica, u vecini barskih hotela ipak mozete ugodno provesti ljetnji ili pak zimski odmor.

Na barskoj rivijeri nalazi se veliki broj privatnih, kao i hotela u drzavnom vlasnistvu. Tacnije, u Baru trenutno ima 27 hotela. Vecina hotelskih kapaciteta ima 3 i 2 zvjezdice. Komisija za kvalitet i stanadardizaciju, ustanovila je da barska opstina raspolaze sa 5. 200 lezaja u hotelskom smjestaju, 3.000 u odmaralistima i 30.000 kreveta u privatnom smjestaju.

Vecina barskih hotela, koja je po ocjenama pomenute komisije, zasluzila 3 zvjezdice nalazi se u Sutomoru, mjestu koje se moze smatrati predgradjem Bara. To su hoteli: „Korali“, „Mirella“, hotel „Topolica“ u centru Bara, hotel „Vidikovac“ i Turisticko naselje „Zlatna obala“, takodje u Sutomoru. Petnaest barskih hotela ima 2 zvjezdice za kvalitet, medju njima su: hotel“ Adria“, hotel „Niksic“, turisticko naselje „Biserna obala“ Canj, hotel „Sozina“ Sutomore, te hotel „Juzno more“ Sutomore. Sa jednom zvjezdicom u Baru ima 7 hotela, a izdvajaju se: hotel „Galeb“ Canj, pansion hrast „Sutomore“ i hotel „Palas“.

Iako je vecina barskih hotela otvorena preko citave godine, gosti ipak, najcesce za boravak biraju nekoliko barskih hotela, medju kojima je i hotel „Topolica“ u centru Bara, koji ima 3 zvjezdice. Hotel „Toplica nalazi se u blizini morske obale, ima 300 lezaja, i za posjetioce i turiste je otvoren tokom citave godine. Posjeduje veoma konforne sobe i apartmane, restoran, aperitiv i sneck bar, otvoreni bazen, kongresnu salu i sportske terene. Hotel „Inex Zlatna obala“ smjesten je u Sutomoru, na samoj obali mora. Posjeduje 3 zvjezdice, 800 kreveta, zatvoreni bazen i salu za 300 osoba. I lijepo uredjeni hotel „Sidro“ nalazi se u Sutomoru. Otvoren je preko cijele godine, ima 230 lezajeva, 2 restorana, 2 terase, tavernu i sportske terene. Uz lijepu pjesacanu sutomorsku plazu smjesten je hotel „Korali. Posjeduje 832 lezaja. Osim restorana i aperitiv bara, hotel „Korali“ ima i nocni bar, terene za tenis, djecija igralista... U blizini hotela „Korali“ je i hotel „Sozina“, koji raspolaze sa 88 lezaja, restoranom, ljetnjom bastom i sopstvenim parkingom.

Na obali u Sutomoru nalazi se i hotel „Niksic“, sa 287 lezaja u 106 soba i 8 apartmana. Posjeduje restoran, lijepo uredjenu terasu, nocni klub i parking. U mjestu Utjeha, na 12 kilometru magistralnog puta Bar – Ulcinj, nalazi se hotel „Vidikovac“. Hotel je otvoren preko citave godine, ima 40 lezaja u dvokrevetnim sobama, restoran, lijepo sredjenu terasu kao i parking.

Osim pomenutih, u Baru i okolini nalazi se i veliki broj, uglavnom privatnih, luksuzno opremljenih hotela, koji u svojoj ponudi, osim standardne turisticke ponude, imaju i saune, teretane, salone za uljepsavanje, garaze za parkiranje, djecija i igralista za zabavu...

Pored hotelskog smjestaja, u barskoj opstini je veoma razvijen i smjestaj u privatnim kucama i vilama. Iako bi precizni podaci pokazali mnogo vise, smatra se da u privatnom smjestaju u Baru ima oko 30.000 kreveta. Veliki broj soba i apartmana namijenjenih izdavanju u barskoj opstini uglavnom se nalaze u predgradjima Bara, u mjestima Sutomore, Canj, kao i u gradskim naseljima od kojih je najpoznatije Susanj. U privatnom smjestaju, za razliku od hotelskog mozete ljetovati po nesto pristupacnijim cijenama. Sobe su uglavnom prve i druge kategorije, ali ukoliko zelite odmor u luksuznijem smjestaju, onda Vam predlazemo da boravak provedete u nekoj od brojnih privatnih vila, kojih je kako u Baru tako i u prigradskim naseljima veliki broj. Informacije o privatnom smjestaju mozete potraziti u brojnim barskim turistickim agencijama ili u Turistickoj organizaciji grada Bara. Takodje, takve informacije mogu Vam pruziti i predusretljivi Barani licno, u kaficima, na ulicama, u prodavnicama...

Ono sto je takodje karakteristika Bara i okoline, bilo da su u pitanju hoteli ili privatne kuce, u kojima namjeravate ljetovati, jesu stabla bujne zelene mediteranske vegetacije koja se nalaze ispred gotovo svake kuce, hotela ili restorana. Osim maslinovih stabala, Bar je poznat i po palmama, oleandrima, mimozama, i drugim mediteranskim biljkama, koja krase kako priobalje tako i prigradska naselja u Baru.

Нема коментара:

Постави коментар