субота, 9. мај 2009.

Zabava u Baru

Za zabavu i odmor turista Bar je veoma interesantno mjesto. Posebno je Bar turistima zanimljiv u ljetnjem periodu. Duz barske rivijere na 20 – tak plaza, mozete se lijepo odmoriti, uzivajuci u suncanju i kupanju, odmarajuci na lezaljkama ili lezeci na peskiru u debelom hladu maslinovih ili borovih drveca. Vas cjelodnevni boravak na plazi pored suncanja i kupanja, mogu udopuniti i voznja pedalina ili sandolina, koje je moguce veoma jeftino iznajmiti na gotovo skakoj plazi.

Ako ste ljubitelj brze voznje, pa se u slicnim sportovima morate oprobati i na moru, na pojedinim plazama u Baru, postoje tacno oznacena mjesta za voznju skutera ili glisera. Ukoliko nemate potrebne licence koje garantuju da se ovim sportovima mozete individualno baviti, potrazite pomoc vrsnih instruktora, koji osim potrebne opreme i dodatnih pojasnjenja nude cak i obuku za jedrenje na dasci. Na brojnim barskim plazama postoje i dobri uslovi za zabavu Vase djece. Osim igranja u pijesku ili plivanja u moru, djeca ce se lijepo zabaviti i raznim rekvizitima, igrom u zabavnim parkovima, manjim bazenima ili na popularnim ljetnjim toboganima.

Osim bavljenja zanimljivim sportovima na vodi, dan na barskoj rivijeri mozete kreirati i ukoliko se odlucite za posjetu okolnim mjestima i njihovim plazama kao sto su: Sutomore, Canj, Dobre vode, Petrovac.

Poslije ljetnjih ludorija na plazi, uzivanje mozete nastaviti u nekima od brojnih barskih kafe – barova, picerija, primorskih restorana ili konoba. Koji god objekat da izaberete necete pogrijesiti. U ljetnjem danu i godisnjem odmoru na moru, mozete uzivati i ukoliko Vas izbor budu poznati sutomorski restorani „Sirena Marta“, „Izvor“ ili „Pirat“.

Takodje, u Baru i okolini nalazi se i veoma veliki broj moderno sredjenih kafica, u kojima se tokom dana , a posebno u vecernjim satima za goste organizuju razni sadrzaji. Medju mladjim turistima sigurno ce biti veliki dio onih, koji ce do kasno u noc uzivati plesuci u ritmovima savremene muzike koja se cuje u vecini barskih kafe – barova. Upravo zbog mladih, u Baru iz ljeta u ljeto, ima sve vise veliki broj vlasnika ugostiteljskih objekata, trudi se da programe u kaficima ili na kafe terasama udopuni nocnim zurkama za mlade na kojima se pored uobicajeno dobre (pop, rock, tehno, rejv, dance, fensi, house...) muzike, prave neka nagradna takmicenja, karaoke sou – i, muzicki kvizovi... Lijepo i ugodno ljetnje veceri mladi mogu provesti i u diskoteci „Trezor“u Sutomoru, kao i u nocnom klubu „Paradizo“ koji se nalazi u mjestu Utjeha, nedaleko od Bara. Svi ugostiteljski objekti zatvorenog tipa, rade do kasno u noc, a nerijetko i do pet sati ujutru.

Ukoliko nijeste bas pobornik besanih noci, onda Vase ljetnje veceri mozete provoditi i uzivajuci u prigodnim vecerama u barskim restoranima ili konobama, nakon kojih obavezno posjetiti predstave ili koncerte na festivalu „Barski ljetopis“ ili mozete prisustvovati nekom drugom kulturnom dogadjaju, kao sto su ljetnje zabave u okolnim mjestima i gradovima, ili ljetnje kulinarske feste, na pojedinim barskim plazama.

Veoma prijatno ljetnje vece u Baru mozete provesti i ukoliko se odlucite za laganu setnju uz obalu, koja vodi dugackom stazom niz gradsku rivu.

Ako zelite bas nesto novo i interesantno, onda predlazemo da se preko dana odvezete do Skadarskog jezera, tacnije do mjesta Virpazar, i potrazite konjicki klub „Montenegro“, koji ima i skolu jahanja. Strucni instruktori obucice Vas jahanju, a druzenje sa konjima, predstavljace pravo zadovoljstvo.

Нема коментара:

Постави коментар