уторак, 14. април 2009.

desetodnevni odmor u kojem ni jedan dan ne lici na prethodni


Crna Gora je zauzela 59. mjesto na listi od 130 zemalja rangiranih prema konkurentnosti u sektoru turizma i putovanja za ovu godinu. Istraživanje je obavio Svjetski ekonomski forum (NjEF), a Crna Gora je ove godine prvi put rangirana kao nezavisna država.
Prema statistikama svjetskih organizacija današnji turista se više opredjeljuje za aktivni i sadržajni odmor, nego za „pasivno“ ljetovanje ispod suncobrana. Shodno zahtjevima turista destinacije koje imaju raznovrsnu ponudu visoko su na listama poželjnih odredišta putovanja.
Novi trendovi, zahtjevi i želje turista, su šansa za Barsku rivijeru koja se intezivno razvija u sadržajnu turističku destinaciju! Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević ističe da je turizam jedna od najznačajnijih privrednih grana te da će lokalna uprava kontinuirano raditi na još konkurentnijoj ponudi. U Baru je Fakultet za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu što je potvrda ozbiljne posvećenosti perspektivnoj grani privrede.
Začeci turizma na području barske opštine datiraju još iz XVIII vijeka kada su čari sela Gornja Brca i današnjeg Sutomora otkrile, ni manje ni više, nego mletačke kontese. Prve organizovane grupe turista došle su n a Barsku rivijeru 1890. godine iz sadašnje Češke i Slovačke. Početkom XX vijeka, tačnije 1909. godine, izgrađen je prvi turistički objekat u Baru, hotel “Marina” koji je služio za potrebe italijanske mornarice.
Bar sa okolinom je najorginalniji crnogorski primorski grad čiji kontrasti nude neslućene mogućnosti novih spoznaja. Barska rivijera ima mediteransku klimu određenu dvjema velikim vodenim površinama, Jadranskim morem i Skadarskim jezerom, kao i planinskim masivom Rumije i sa 208 sunčanih dana u godini date su prirodne predispozicije za primamljivu turističku ponudu. Pored navedenog, tu je bogato kulturno-istorijsko nasljeđe, zatim različite kulinarske kulture „začinjene“ domaćim kvalitetnim maslinovim uljem, vinom...
Bar je grad u kojem možete provesti odmor, a da ni jedan dan ne liči na prethodni. Caffe Montenegro vas vodi na desetodnevni odmor na Barsku rivijeru.
Dolaskom u Bar možete se smjestiti u hotel sa četri zvijezdice „Princes“, ili u neki od manjih hotela niže kategorije. Barska rivijera danas raspolaže sa oko 4.000 smještajnih jedinica u hotelima, oko 2.000 ležaja u turističkim naseljima, 1.000 u odmaralištima i preko 25.000 ležaja u privatnom smještaju.

Нема коментара:

Постави коментар